YOZGAT / ÇEKEREK - Şehit Sadık Nazlı İlkokulu

Çekerek Bilim Söyleşileri

"ÇEKEREK BİLİM SÖYLEŞİLERİ" Çekerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 6 Kasım 2020, Cuma Şehit Hüseyin Kayacı İmam Hatip Ortaokulu/Şehit Sadık Nazlı İlkokulu Çekerek, Yozgat 10:00 - "Çekerek'ten de Lagari Hasan Çelebi çıkabilir" 11:00 - "Ben de yaparım" 14:00 - " Proje Fikri Geliştirme Eğitim Semineri" Okulun 5'inci sınıf öğrencileriyle, 8'inci sınıf öğrencileriyle ve öğretmenlerimizle ayrı ayrı bir araya geldik. TÜBİTAK'ın yayınlarından Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik Dergileri, Yozgat Eczacı Odası'ndan temin edilen, çocuklarda ilaç ve toplum sağlığı konusunda bilinç oluşturmaya yönelik Türk Eczacıları Birliği yayını ile üç dönem Tekirdağ Milletvekilliği yapmış olan eski Valilerimizden Tevfik Ziyaeddin Akbulut, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski Rektörü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Acer, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Başkan Yardımcısı Kadim Budak, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 17. Ceza Dairesi Hakimi Harun Dinç, İstanbul'da Şehit Mehmet Yılmaz İlkokulu'nda Müdürlük yapan Yavuz Yılmaz ve eğitime gönül vermiş gönüllülerin katkılarıyla temin edilen kitap ve kırtasiyelerden oluşan hediyeleri de teslim ettik. Öğrencilerle biliminsanlarının dünyasına dair; onların merak ve hayallerine dönük çalışmalarına, çalışmalarıyla nasıl öncü insanlar olduklarına ve efsaneleştiklerine dair bilgileri tartıştık. Güncel dijital teknolojiler hakkında konuştuk. Nesnelerin internetinden, teknolojik dönüşümlerden, bilimin ve aklın iyi kullanılmasının öneminden ve çocukların ilerde neler yapabilecekleri ile yapmak istedikleri hakkında sohbet ettik. Öğrencilerin, "uçan ev", "görünmez araba", "elektrikli traktör geliştirme", "uçan kaykay", "görünmezlik kostümü", "akıllı kalem", "beyin kapasitesini tam kullanmaya yönelik çalışma", "ezberlemeyi kolaylaştıran bir şey yapma" ve "hafıza cihazı" gibi ilginç hayallerini dinlemenin tadına vardık. Öğrencilerin, hayallerini, ne olmak istediklerini, ne yapmak istediklerini ifade edişleri karşısında, her şeyin akademik başarıdan ibaret olmadığını bir kez daha gördük. Öğretmenler ile ise proje fikri geliştirme konusunda bilgiler paylaştık. Her öğretmenin doğup büyüdüğü, eğitim aldığı ve daha önce bulunduğu şehir ve bölgelerden edindikleri birikimleri görev yaptıkları yerlere yansıtması gerektiğini hatırlattık. Çalışmaları proje tabanlı yürütmenin, görünür hale getirmenin, okullarda kurum hafızası oluşturmanın, kalıcılık ve süreklilik açısından önemine değindik. "Köy Koleji" anlayışı ile ilgili düşünceleri mizi paylaşarak, bunun geliştirilmeye açık bir düşünce olduğuna değindik. TÜBİTAK destek programları, Erasmus+ programları, kalkınma ajansları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının destek programlarını takip etmelerini önerdik. Proje desteği almak için başvuru yapılacak yerin terminolojisini ve başvuru süreçlerindeki uygulama biçimlerini bilmek gerektiğini hatırlattık. Raporlama ve bir rapor yazımında ne gibi inceliklere dikkat edilmesi gerektiği konusunda örnekler vererek bilgiler aktardık. Yakın ilgileri sebebiyle Çekerek Kaymakamı Hüseyin Kaptan ve davetleri sebebiyle Çekerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Akkan ile programın düzenlenmesine ev sahipliği yapan Şehit Hüseyin Kayacı İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Sadık Nazlı İlkokulu Müdürü Murat Özcan ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Faydalı olması dileğimizle.

07-11-202007-11-202007-11-202007-11-202007-11-202007-11-202007-11-202007-11-202007-11-2020

Yayın: 07.11.2020 - Güncelleme: 07.11.2020 20:27 - Görüntülenme: 277